OMILJENI SITEOVI
Hajduk.hr
Hajduk TV
Torcida.hr

Slobodna Dalmacija - Hajduk
Sportske Novosti
SPORTNET


Utakmice praćene uživo
Lokomotiva Hajduk
Hrvatska Malta

nedjelja, 14.11.2010.

Oremuš donio važna tri boda

Photobucket
Photo by Robinho

U 15. kolu 1. HNL Hajduk je jučer u Maksimiru svladao Lokomotivu s 0:1. Strijelac je u 23. minuti bio Mirko Oremuš. Utakmica s malo prilika na sablasno praznom Maksimiru u trening atmosferi. Bila je to prava uspavanka pred jedva tisuću gledatelja od čega je bilo dvjestotinjak hajdukovih najvjernijih navijača. Hajduk je iskoristio jednu od svoje dvije šanse i stigao do važne pobjede. No dojam je da su Splićani ponovno odigrali utakmicu u velikom grču i mora se reći uz dosta sreće stigli do pobjede.

Photobucket
Photo by Robinho

Ovaj post je dobra prilika da se ponovno po tko zna koji put osvrnem na blago rečeno sramotne uvjete koje imaju invalidi za gledanje utakmice na stadionu u Maksimiru. Naime kako sam navijač Hajduka koji živi u Zagrebu koristim svaku priliku da odem pogledati svoj klub na gostovanju u Zagrebu i okolici. Nevjerojatno je da najlošije uvjete za gledanje imam na stadionu hrvatskog prvaka i na stadionu gdje reprezentacija igra svoje kvalifikacijske utakmice. U Kranjčevićevoj i Zaprešiću gdje igraju puno manji klubovi uvjeti su puno bolji i koliko toliko se osjećate ravnopravno s ostalim gledateljima, a da ne govorim o Poljudu gdje su invalidi u visini tribine i čak postoji i natkriveni prostor u slučaju kiše. Takve uvjete imao sam samo još na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006.Naravno još puno bolje, ali ovi poljudski su najsličniji tome. Da ne bi bilo zabune ne radi se o nikakvom favoriziranju Poljuda i slično. Zaista su tamo najbolji uvjeti koje sam imao do sada u Hrvatskoj i zato je još veća sramota što Hrvatska nije tamo odigrala službenu utakmicu već godinama. Isto tako moram napomenuti da od većih stadiona u Hrvatskoj nisam bio na Kantridi, Gradskom Vrtu ni u Varaždinu pa ne znam kako je tamo.

Photobucket
Photo by Robinho

Photobucket
Photo by Robinho

Da se još malo osvrnem na Maksimir. Tamo ispod zapadne tribine imate povišeni dio koji je jedina solucija za nešto bolju poziciju s koje imate pregled cijelog terena, ali nije ni malo preporučljivo da se invalidi penju gore jer je toliko strmo da je opasno po život! To sam iskusio na vlastitoj koži na utakmici Hrvatska Ukrajina u prošlom kvalifikacijskom ciklusu. Skakao sam i navijao u kolicima, kočnice su mi popustile i da prijatelj nije na vrijeme reagirao strovalio bih se dolje niz strminu i to ne bi nimalo lijepo završilo, Da se može nešto napraviti dokaz je utakmica Hrvatska Bjelorusija, također u prošlom kvalifikacijskom ciklusu gdje je bila postavljena velika rampa na koju se može bez problema popeti. To je bila savršena pozicija za gledanje i navijanje i što je najvažnije sigurna. No, kako to obično kod nas biva tu rampu poslije te utakmice više nikada nisam vidio..Nije mi jasno zašto??

Photobucket
Photo by Robinho

Photobucket
Photo by Robinho

No, jedno je sigurno kakvi god uvjeti bili, koji god stadion bio uvijek kad mi se pruži prilika pratit ću Hajduka uživo jer to se ne propušta!


Video by Robinho


Video by Robinho



Još slika pogledajte u
Fotogaleriji



| komentari (19) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Blog o:
Hajduku i svim događajima vezanim uz Hajduk...Bit će riječi i o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, a posebno o reprezentativnim nastupima Hajdukovih igrača. Ovaj blog otvoren je u sklopu kolegija Konvergencija medija na prvoj godini diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti. Hajduk je klub koji nosim u srcu, ali budući da mi je novinarstvo struka potrudit ću se u svojim postovima biti što objektivniji i nadam se da ću u tome uspjeti. Moj glavni blog možete posjetiti ovdje



BROJAČ POSJETA


furniture tips 


FRENDOVI
Marija
MNK "Pletionica Ivković" Split
Real Madrid 1902.
NK. Brda Split
Kike
Antonija
Jelena
Filip
Juro
Mario Čuljak
Nada
Tina

MOJA PRIČA



SINJSKI DIJAMANTE



TORCIDA - DALMATINAC



7.4.10. POLUFINALE KUPA HAJDUK DINAMO 1:0 IBRIČIĆ



7.4.10. POLUFINALE KUPA HAJDUK DINAMO 1:0 - KOREOGRAFIJA